magister lollo

Direktlänk till inlägg 27 december 2015

Mitt 2015 i bilder!

Av magisterlollo - 27 december 2015 19:11

2015 var året då jag lärde känna en ny fantastisk människa vid namn Selma. Det var året då jag utmanade mig själv lite extra och klev utanför min komfortzon (tänker främst på div. speakeruppdrag!). Det var året då jag tog min träning till nya höjder, jag säger så eftersom min träning för första gången verkligen gav resultat (tänker på Lidingöloppet och O-ringen). Det var året då jag förmodligen fikade lika mycket som jag alltid gjort. Och sist men inte minst var det året då jag skakade om hela min omgivning med nyheten om nytt jobb.


En sak måste man räkna med när man känner mig. Jag lever i nuet, jag njuter av den tid jag befinner mig i just nu. Jag är en "här och nu" människa. Jag har inte alltid varit det, de som känt mig länge vet att jag levde ett annat liv tidigare innan kroppen sade ifrån. Jag saknar inte det livet, jag var stressad då och kunde inte njuta på samma sätt. Nu njuter jag och det kommer jag fortsätta att göra. Det innebär också att jag kan komma att fortsätta att överraska. En sak är i alla fall helt klar. Några framtidsplaner har jag inte, just nu är jag bara helt nöjd. 


Mitt 2015 i bilder:

Året inleddes med att kliva utanför bekvämlighetszonen. Jag och Alice var tillsammans speakers för Södra berget runt. Jätteroligt och nervöst på samma gång, helt klart en boost för självförtroendet!

På sportlovet åkte vi på träningsläger till Spanien (Alicante). Trevliga träningar och gött sällskap, som alltid med Sundsvalls Orienteringsklubb.

   

Fika är alltid ett viktigt inslag i mitt liv. Denna bild togs i samband med påsklägret då hela klubben åkte till Taxinge Slottscafé efter avslutad tävling. Viktigt att nämnas är att jag var på detta fantastiska café ytterligare en gång under 2015, då i samband med O-ringen. Orientering framkallar alltså cafébesök, bara så ni vet! =)

Skolavslutning! Jag släppte 9A och 9B som jag undervisat sedan åk 7. Mycket tårar och fin poesi! <3

  Sommarlovet inleddes med en tripp till Sälenfjällen och orientering i dagarna tre med Johan och Ida! Fint boende, god mat och härliga träningar och tävlingar (samt gott sällskap, såklart!)

    

Sommarlovet fortsatte med mitt bästa O-ringen ever. Jag presterade mitt absolut bästa utifrån mina förutsättningar och noterade de bästa placeringarna ever i D21Motion. 

 

 

Så kom då höstterminen. En hösttermin som på många olika sätt gett nya perspektiv på livet och vad som är viktigt på riktigt. Utbildningsresa till Förintelsens platser i Polen tillsammans med elever och lärare från olika skolor i Sundsvall. En stark utbildning som satte djupa spår i mig.

Lidingöloppet 30 km för andra året i rad! Nöjd tjej efter målgång. En verklig löparutmaning!

 

Under året har jag även lärt känna en fantastiskt människa vid namn Selma. Hon är underbar på många olika sätt och när hon lärde sig att säga "Lollo" då smälte jag. Jag ser fram emot att följa Selma genom livet och hoppas att hon vill springa långpass med mig framöver! <3

September månad. Många i min omgivning tappar hakan när jag sprider nyheten om egen uppsägning och ny arbetsplats. "Du som trivs så bra, varför ska du byta?" (Jag gillar att överraska och få min omgivning att tappa hakan. Nädå, det är inte därför jag byter skola, jag känner helt enkelt att det är dags för något nytt. Det är kul med förändring, jag behöver det.) 

  

Den 22 december sa jag hej då till Höglundaskolan för andra gången i livet (!) Mycket tårar, mycket vemod, men samtidigt en känsla av styrka, energi och framtidstro. Jag ska vidare! 

 

//magisterlollo

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av magisterlollo - 25 oktober 2016 18:24


Ni som känner mig vet att jag gillar att experimentera och prova nya vägar i min undervisning. Det här med att hitta effektiva och bra examinationsuppgifter, som på relativt kort tid visar hur eleverna använder sina kunskaper kopplat till förmågorna,...

Av magisterlollo - 9 augusti 2016 18:20


Det ligger i luften. Augusti är här. Denna månad är helt klart en av alla tjusningar med läraryrket. Visserligen har jag inte börjat jobba ännu (tja... en liten tjuvstart har jag kanske gjort...) men känslan finns där, den ligger i luften och jag gil...

Av magisterlollo - 17 maj 2016 20:25

Mer utelektioner, det är mitt motto. Det var geografikursen via Högskolan i Dalarna som gjorde mig till den naturgeografiska nörd jag nu är, and I love it. Är det inte fantastiskt att vi har kunskapskrav som upprätthåller vårt nörderi (tänker speciel...

Av magisterlollo - 28 april 2016 17:48


Den frågan ställde jag aldrig själv som elev. Prov var alltid samma. Det var skriftligt och det var att samla poäng. Det var att läsa trettio sidor i en bok och hoppas på att läraren inte valde att fråga om bildtexten. ;-)    Några år senare: "...

Av magisterlollo - 20 mars 2016 16:29


Under två veckors tid har sju nya partier vuxit fram och tagit form. Det är mina sexor som under ett antal lektioner haft fullt fokus och engagemang. Engagemanget har även märkts i andra sammanhang utanför klassrummet. Jätteroligt! I fredags startade...

Presentation


Välkommen på SO-lektion hos magister lollo. Legitimerad lärare i samtliga SO-ämnen åk 3-9. Jag arbetar på Heliås Lärcentrum AB med åk 6-9.

Hälsa på i mitt klassrum och du blir utmanad! Det är utmaningar som utvecklar individen.

Jag i media

Twitter & Insta

Min C-uppsats

Bloggar

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se