magister lollo

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Så här ska du leva

Av magisterlollo - 3 juli 2011 22:52

Detta var så bra skrivet av min själsfrände Anna Panna så därför snor jag det rakt av:Så här ska du leva


Enligt mig och Lollo alltså ;-) :


Så länge du inte skadar någon annan – gör vad du vill (nej, vi myntade inte detta begrepp, men det är smart!)


Må bra själv – då får du andra att må bra. (Det smittar faktiskt!)


Perpektiv – kan behöva justeras ibland. Pröva att se det från någon annans ögon och se om det kan förändra saken. (Det är en vanesak)


När vi mår bra – insup hela den upplevelsen. Hur det känns. Passa på att reflektera varför och gör mer av det! (Missa inte livet, det sker just nu!)


Ha njutningsradarn påslagen. Så du automatiskt söker det som får dig att må bra. Och när du känner att du mår dåligt av något – låt bli. (Dina känslor talar om vem du är)


Komplettering på ovan; Ibland kan det vara så att vi har både ”bra” och ”dåliga” känslor om något, ett val kanske. Då gäller det att försöka vara så objektiv som möjligt, vad leder dig i den riktning du vill? (och inte vad andra kan tänkas vilja). (Inse när du flyr verkligheten)


Skit i om andra inte tycker som du! Det går inte att göra alla nöjda. Du har bara ett liv (?) och inte vill någon sitta på hemmet, 85 år gammal och inse att man struntade i sig själv. (Lär dig att det motstånd som omgivningen gör ibland inte är så hemskt otäck som du trodde)


Var rädd om vår natur. Vi har bara en Jord. (Är det inte fantastiskt!)


Var rädd om dina medmänniskor. Inse att vi alla egentligen är ganska lika. (På så vis kan vi bli öppnare mot varandra och minimera dessa känslor av ensamhet som finns i det moderna samhället)


Lev varje dag som att det inte fanns någon imorgon. Va skit det skulle kännas om du inte åt den där bullen om jorden går under imorgon! och va onödigt att ha ångest över den, hjälper ju knappast!


Ska tillägga att ja, så lätt är det ju inte. Men även här gäller det att acceptera, göra ändå. Och glöm nu inte att vara medvetet närvarande under resans gång. Livet är fantastiskt. Att du och jag finns. Att vi båda har gåvan medvetande som hjälper oss förverkliga oss själva!

 
 
Ingen bild

Anna

17 september 2011 08:56

hihi vad kul! inte sett det förens nu :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av magisterlollo - 25 oktober 2016 18:24


Ni som känner mig vet att jag gillar att experimentera och prova nya vägar i min undervisning. Det här med att hitta effektiva och bra examinationsuppgifter, som på relativt kort tid visar hur eleverna använder sina kunskaper kopplat till förmågorna,...

Av magisterlollo - 9 augusti 2016 18:20


Det ligger i luften. Augusti är här. Denna månad är helt klart en av alla tjusningar med läraryrket. Visserligen har jag inte börjat jobba ännu (tja... en liten tjuvstart har jag kanske gjort...) men känslan finns där, den ligger i luften och jag gil...

Av magisterlollo - 17 maj 2016 20:25

Mer utelektioner, det är mitt motto. Det var geografikursen via Högskolan i Dalarna som gjorde mig till den naturgeografiska nörd jag nu är, and I love it. Är det inte fantastiskt att vi har kunskapskrav som upprätthåller vårt nörderi (tänker speciel...

Av magisterlollo - 28 april 2016 17:48


Den frågan ställde jag aldrig själv som elev. Prov var alltid samma. Det var skriftligt och det var att samla poäng. Det var att läsa trettio sidor i en bok och hoppas på att läraren inte valde att fråga om bildtexten. ;-)    Några år senare: "...

Av magisterlollo - 20 mars 2016 16:29


Under två veckors tid har sju nya partier vuxit fram och tagit form. Det är mina sexor som under ett antal lektioner haft fullt fokus och engagemang. Engagemanget har även märkts i andra sammanhang utanför klassrummet. Jätteroligt! I fredags startade...

Presentation


Välkommen på SO-lektion hos magister lollo. Legitimerad lärare i samtliga SO-ämnen åk 3-9. Jag arbetar på Heliås Lärcentrum AB med åk 6-9.

Hälsa på i mitt klassrum och du blir utmanad! Det är utmaningar som utvecklar individen.

Jag i media

Twitter & Insta

Min C-uppsats

Bloggar

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se