magister lollo

Alla inlägg under maj 2011

Av magisterlollo - 6 maj 2011 17:06

Eftersom min blogg ständigt fylls av positiva ord gällande läraryrket så måste jag också medge att yrket många gånger är stressigt i det meningen att man inte hinner med alla elever som man skulle vilja. Likställ det med en läkare som känner att han/hon inte hinner med sina patienter tillräckligt. Denna vecka har varit mycket stressig. Jag vill hinna se alla elever, möta dem, hjälpa dem - men ibland känner man sig otillräcklig. Tänk om vi pedagoger alltid var två stycken i klassrummet, det vore något det. Kanske ett tips till kommunen?


Alla elever måste bli sedda. Det går inte att glömma någon. Då måste jag se till att tid finns för alla och det påverkar ju annat. Eleverna är våra arbetsgivare, jag prioriterar alltid dem först. Det är nog det allra viktigaste, att oavsett hur stressig vardagen är så måste eleverna gå före och då för man tumma på annat.


Å andra sidan. Det är väldigt sällan jag upplever sådana här stressiga veckor, ibland måste det få vara så. Jag tycker oftast att jag är i fas, har tid, känner mig lugn, hinner med allt. Att jag kan ta en halvtimmes rast och verkligen slappna av. I och för sig beror det på att jag jobbar mycket hemma, särskilt helger. Men jag gör hellre så för att slippa stressa under skoldagarna. Denna vecka har jag fått känna på hur vissa lärare alltid har det. Därför har jag också förstått nu hur viktigt det är att skolan får mer resurser. Vi kan ju inte bränna ut våra duktiga och engagerade lärare. Hur skulle det se ut?


Sen tillhör jag också lärartypen som inte vill att eleverna drabbas av att jag är stressad. Jag tar det lugnt, kommer hellre lite sent till ett möte där kollegorna väntar. Jag kan inte jäkta från en elev, det går inte. Så tror jag de flesta lärarna resonerar. Synd bara att det i praktiken leder till att man känner sig otillräcklig. Jag kan inte vara på två ställen samtidigt. Eller finns det någon sådan kurs att gå?


Kursen "Den åttaarmade bläckfisken 15 hp" borde i alla fall genast sättas i verket. Även kursen "Att alltid räcka till 7hp". Visst var jag rolig! :)


Nu ska jag bara ta det lugnt i helgen, slappa och samla krafter inför den nya, kommande arbetsveckan. Ha det fint alla människor!


/magistern

Presentation


Välkommen på SO-lektion hos magister lollo. Legitimerad lärare i samtliga SO-ämnen åk 3-9. Jag arbetar på Heliås Lärcentrum AB med åk 6-9.

Hälsa på i mitt klassrum och du blir utmanad! Det är utmaningar som utvecklar individen.

Jag i media

Twitter & Insta

Min C-uppsats

Bloggar

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se